takarítás árak 2024

Takarítás árak 2024: mit, mennyiért és milyen plusz költségekkel takarítanak a profik?


A takarítás árak mindig is fontos szerepet játszottak az otthonok és irodák tisztán tartásának kérdésében. Ahogy haladunk a 21. század felé, egyre inkább figyelünk az innovációra és a hatékonyságra, ami a takarító szakemberek által nyújtott szolgáltatásokra is vonatkozik. 2024-ben olyan új lehetőségek és kedvező árak várhatóak, amelyek még magasabb szintű tisztaságot és kényelmet biztosítanak.

Mi a takarítás szolgáltatás lényege?

A takarítás szolgáltatás olyan tevékenységeket foglal magában, amelyek célja a tisztaság és higiénia fenntartása egy adott helyen, legyen az egy lakás, iroda, vagy bármilyen más közösségi terület. Ez magában foglalhatja a padlók, ablakok, bútorok, és más felületek alapos tisztítását, valamint a szemét eltávolítását. A takarítás szolgáltatások lehetnek rendszeres, például heti vagy havi takarítás, vagy alkalomszerű, amikor egy adott esemény vagy helyzet miatt szükséges a hely különleges tisztítása. A szolgáltatások kiterjedhetnek az egyszerű takarítási feladatoktól a speciális igényeket kielégítő szolgáltatásokig, például ablaktisztítás vagy szőnyeg tisztítás. A takarítás szolgáltatásokat gyakran igénybe veszik mind az egyének, mind a vállalatok annak érdekében, hogy megőrizzék és javítsák a környezeti higiéniát és esztétikát.

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő takarítás szolgáltatást?

A számodra megfelelő takarítási szolgáltatás kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve az igényeidet, a költségvetésedet és az elvárásaidat. Íme néhány tanács a szolgáltatás kiválasztásához:

 1. Határozd meg az igényeidet: Fontold meg, hogy milyen gyakran és milyen mértékben van szükséged takarítási szolgáltatásra. Van-e speciális igényed, például ablaktisztítás vagy szőnyeg tisztítás?
 2. Vizsgáld meg a választékot: Kérj ajánlatokat több takarítási szolgáltatótól, és hasonlítsd össze az árakat és az ajánlatokat. Nézd meg az online értékeléseket és véleményeket, hogy jobban megismerd a szolgáltató minőségét.
 3. Ellenőrizd a referenciákat: Kérj referenciákat a potenciális szolgáltatóktól, és vedd fel a kapcsolatot azokkal, akik korábban használták a szolgáltatásukat. Ez segít abban, hogy képet alkothass a szolgáltató megbízhatóságáról és minőségéről.
 4. Értsd meg a díjszabást: Világosan értsd meg, hogy hogyan számolnak fel díjat. Van-e óradíjuk vagy csomagajánlataik? Van-e külön díjuk a speciális tisztítási feladatokért?
 5. Próbálj ki kisebb szolgáltatókat is: Néha a kisebb, helyi szolgáltatók rugalmasabbak és személyre szabottabb szolgáltatásokat nyújtanak.
 6. Kommunikáció: Kommunikálj nyíltan a szolgáltatóval az elvárásaidról és az egyedi igényeidről és várd el tőle ugyanezt. A jó kommunikáció kulcsfontosságú a sikeres együttműködéshez.

Az igényeidnek megfelelő takarítási szolgáltatás kiválasztása időt és kutatást igényel, de a tiszta és rendezett otthon vagy munkahely élményét nyújtja majd.

A takarítás szolgáltatás igénybevételének előnyei!

Takarítási szolgáltatás igénybevételének számos előnye lehet, különösen akkor, ha időszűke van vagy egyszerűen nem szeret takarítani. Íme néhány előny, amiért érdemes lehet választani egy takarítási szolgáltatást:

 1. Időmegtakarítás: A takarítási feladatok időigényesek lehetnek, különösen, ha alaposan akarod végezni őket. A takarítási szolgáltatás segítségével felszabadíthatod az idődet más fontos dolgokra, például a családoddal való időtöltésre vagy saját hobbiaidra.
 2. Professzionális tisztaság: A takarítási szakemberek rendszeresen képzettek és tapasztaltak a tisztítási technikák terén. A szolgáltatásokkal biztos lehet abban, hogy otthonod mindig professzionális tisztaságban lesz.
 3. Egyedi igények kielégítése: A takarítási szolgáltatók gyakran testreszabhatják a szolgáltatást az egyedi igényeidhez. Ha speciális tisztítási feladatokra van szükséged, például ablaktisztításra vagy szőnyegtisztításra, ezt könnyen intézheted velük.
 4. Energia- és erőforrás-megtakarítás: A takarítási szolgáltatás nemcsak időt, hanem energiát és fizikai erőfeszítést is megtakarít neked.
 5. Folyamatos tisztaság: A rendszeres takarítási szolgáltatásokkal fenntarthatod az otthonod folyamatos tisztaságát. Ez különösen előnyös lehet, ha hajlamos vagy rendetlennek lenni, vagy ha otthonod gyorsan koszosodik.
 6. Szakértelem: A takarítási szakemberek rendelkeznek olyan szaktudással és eszközökkel, amelyek lehetővé teszik számukra a hatékony és eredményes takarítást.
 7. Mentális jólét: Egy tiszta környezet hozzájárulhat a mentális jólétedhez. Egy takarítási szolgáltatás igénybevételével nemcsak a fizikai, hanem a mentális terhet is leveheted a válladról.

Ezen előnyök figyelembevétele segíthet abban, hogy eldöntsd, mennyire éri meg számodra egy takarítási szolgáltatás és milyen típusú szolgáltatást szeretnél igénybe venni.

Hogyan alakulnak a takarítás árak 2024-ben?

A takarítás árak 2024-ben változatosak és rugalmasak. Az egyik legfontosabb trend a személyre szabott takarítási csomagok elterjedése.

Egyre több takarító cég kínál majd olyan lehetőségeket, ahol az ügyfelek saját igényeikre szabottan választhatják ki a takarítási feladatokat és az időpontokat. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját költségvetésébe és igényeibe leginkább illő takarítási megoldást.

Csodás tisztaság kedvező áron: mit takarítanak a profik?

A takarító szakemberek 2024-ben sokkal többet foglalkoznak a részletekkel. A takarítási csomagokba olyan extra szolgáltatások kerülnek, mint a csempetakarítás, ablaktisztítás, bútorápolás vagy akár a szőnyegtisztítás.

Az ügyfelek különböző csomagok közül választhatnak, amelyek különböző feladatokat és területeket fednek le. Így mindenki megtalálhatja a saját igényeinek és költségvetésének megfelelő csomagot, hogy csodásan tiszta otthonban élhessen.

Kényelem és minőség: mennyiért takarítanak a szakemberek?

A kényelem és minőség kulcsfontosságú szerepet játszik a takarítás áraiban 2024-ben. A szakemberek magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak és a takarítás ára az elvégzendő feladat és a munka időtartamától függ.

Az árak mindenki számára elérhetőek 2024-ben is és az ügyfelek a különböző csomagok között választhatnak, amelyek eltérő árazással rendelkeznek, de mennyibe kerül egy takarítás?

A takarítás végső összegét nagyon sok tényező befolyásolhatja, de összegyűjtöttük néhány vezető takarító szolgáltatás árait és ezeknek a minimum és a maximum összegeit soroljuk fel alább.

Takarítás óradíjak

 • Az átlagos takarítás, tehát semmi speciális, óradíjai 3300 Ft/óra/fő és 5500 Ft/óra/fő közé esik.
 • Az építkezés vagy felújítás utáni takarítás óradíja kicsivel drágább, hiszen ez egy komplexebb munkát és több anyagfelhasználással jár, így 5500 Ft/óra/fő és 6500 Ft/óra/fő közé esik.
 • A kárpittisztítás óradíja 4500 Ft/óra/fő és 6500 Ft/óra/fő közé sorolható, de itt számolni kell a tisztítószerek árával is, mint plusz költség.

Iroda takarítás árak

Az iroda takarítás árak általában négyzetméterárban vannak megszabva, így mi is ezt vesszük alapul. A kisebb, 40-50 négyzetméteres irodás esetében 4 – 16000 Ft., míg a nagyobb irodák vagy irodaházak esetében 8 – 45000 Ft.

Szőnyegtisztítás / Kárpittisztítás

 • A Padlószőnyeg tisztítás árak a szennyezettség mértékétől is függ, de általában 600 – 2500 Ft/m2
 • A szőnyegtisztítás árak a szőnyeg típusától és szennyezettségétől függ, de itt általában 600 – 2500 Ft/m2 kérnek el a szakemberek.

Ablak tísztitás árak

Az ablak tísztitás árak az ablakszárny darabtól függenek és 1000 – 1500 Ft között mozognak/ablakszárny.

Milyen plusz költségekkel jár?

A takarítás árak 2024-ben tartalmazhatnak néhány plusz költséget is, amelyek az extra szolgáltatásokra vagy az egyedi igényekre vonatkoznak. Például, ha valaki ablaktisztítást vagy szőnyegtisztítást szeretne igénybe venni, ezekre plusz díjat kell fizetni.

Az egyedi igények, például a speciális tisztítószerek vagy eszközök használata is extra költséggel járhat. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a plusz költségek mindig átláthatóak és előre tájékoztatják az ügyfeleket, így nincsenek kellemetlen meglepetések.

Tisztítószerek

 • 50 m2 alatt = 3000 Ft – 5500 Ft között
 • 50 – 100 m2 = 3500 Ft – 9000 Ft között
 • 100 – 150 m2 = 4000 Ft- 12000 Ft között
 • 150 m2 felett = 4500 Ft-tól 15000 Ft -ig

Kiszállási díj

A kiszállási díjjal is számolni kell egy takarítás szolgáltatás megrendelése alkalmával. A kiszállási díjak 3500Ft – 7000 Ft között mozognak a fővárosban.

Az elmondható, hogy a takarítás árak 2024-ben kedvezőek és versenyképesek, miközben magas minőséget és kényelmet biztosítanak. A szakemberek rugalmas és személyre szabott megoldásokat kínálnak, hogy mindenki megtalálhassa a saját igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelő takarítási csomagot.

Ne habozzunk tehát, hogy a takarítás szakembereire bízzuk otthonunk tisztán tartását, és élvezzük a csodás tisztaságot a mindennapokban.

Segítünk a vásárlásban