Online sportfogadás Magyarországon: Melyek a legkedvezőbb lehetőségek?


A technológia és az internet megjelenésével a fogadások szerelmesei ma már rengeteg online platformhoz férhetnek hozzá, amelyek számos sportágat és fogadási lehetőséget kínálnak. Cikkünkben azokat a piacokat és sportokat fogjuk megvizsgálni, amelyek az online sportfogadás világában népszerűek, és a legkedvezőbb opciókat kínálják. Ebből a leírásból többek között azt is megtudhatod, hogy hogyan végezheted el a fogadásokat Magyarországon, és milyen tényezőkre kell figyelni.

A legnépszerűbb magyarországi sportágak

A magyarok többsége szenvedélyes a sportok iránt, ez a lelkesedés pedig a sportfogadásban is meglátszik. Összegyűjtöttünk néhány sportágat, amikre Magyarországon is fogadni lehet, és népszerűek a fogadók körében.

 • Labdarúgás
 • Kosárlabda
 • Tenisz
 • Kézilabda
 • Esportok

Labdarúgás

A labdarúgás kétségtelenül a legnépszerűbb sport Magyarországon és világszerte, mind a nézettség, mind a fogadások tekintetében. A hazai válogatott gazdag nagy múlttal rendelkezik, és sokan fogadnak olyan hazai bajnokságokra, mint a Nemzeti Bajnokság I (NB I). Emellett szintén népszerű még az angol Premier League, a La Liga és az UEFA Bajnokok Ligája is.

Kosárlabda

A kosárlabda egy összetett sportág, amelyet sokan játszanak verseny- és hobbi szinten is. Magyarországon a Magyar Kosárlabda Liga (NB I/A és az Euroliga a legkövetettebb verseny.  A sportfogadók a játékok különböző típusaira fogadhatnak, például pontkülönbségek, alatt/felett tippek vagy a csapat játékosok pontjai.

Tenisz

A hazai fogadók másik kedvence a tenisz, különösen az olyan nagy tornák alkalmával, mint a Wimbledon, a US Open, a French Open és az Australian Open. A sportág számos fogadási lehetőséget kínál, a mérkőzés győzteseitől kezdve a szettpontszámokon át egészen az egyéni teljesítményekig.

Kézilabda

A kézilabda különleges helyet foglal el a magyar sport kultúrában, hiszen nemzetközi szinten sikeres a női és férfi válogatott. Sportfogadáskor sokan tippelnek a hazai bajnokságokra, például a Nemzeti Bajnokság, illetve az olyan nemzetközi versenyek is népszerűek, mint az EHF Bajnokok Ligája.

Esportok

Az esportok inkább a fiatalok körében terjedtek el, így sokan fogadnak erre a modern piacra is. Különösen népszerű a League of Legends, a Dota 2 és a Counter-Strike: GLobal Offensive. Az esportok különleges piacnak számítanak, és a hagyományos fogadásokhoz képest izgalmasabb alternatívát kínálnak.

Online sportfogadások Magyarországon

Ha van egy sport, amit kedvelsz, és szeretnél fogadni például arra, hogy a kedvenc csatárod hány gólt lő majd, vagy a csapatod hány ponttal veri meg ellenfelét, akkor ezt ma már egyszerűen, otthonról is megteheted. Ehhez az alábbi lépéseket kell követned:

 • Jó hírű platform választása
 • Fiók létrehozása
 • Befizetés
 • Tét megrakása
 • Nyeremények kifizetése

1. Jó hírű platform választása

Az első lépés egy jó sportfogadási oldal kiválasztása. Olyan platformokat kell keresned, amik engedéllyel rendelkeznek, sportágak széles választékát kínálják (főképp az általad keresett sportot), és más felhasználóktól is pozitív értékeléseket kaptak. A hazai fogadók körében egyszerűbb a választás, ugyanis a legtöbb nagy márka elérhető Magyarországon.

2. Fiók létrehozása

Miután kiválasztottad az oldalt, általában regisztrálnod kell rá. A fiók létrehozása azzal jár, hogy meg kell adnod a neved, e-mail címedet és a születési dátumodat. Mivel ezek érzékeny adatok, fontos meggyőződni róla, hogy a márka rendelkezik a megfelelő adatvédelmi intézkedésekkel.

3. Befizetés

A fiók létrehozása után a következő lépés a befizetés. A legtöbb platform többféle fizetési módot kínál, fizethetsz kártyával, e-pénztárcával vagy akár banki átutalással. Sőt, egyre több platform fogad el kriptovalutákat. Érdemes olyan módot választani, amit már ismersz.

4. Tét megrakása

Ha befizetted az összeget, kezdj neki a fogadásoknak. Menj a bukméker sport részlegére, és válaszd ki a sportágat és az eseményt, amire fogadni szeretnél. A legtöbb platform különböző típusú fogadásokat kínál, beleértve a mérkőzések győzteseit, a pont különbségeket, az alatt/felett összegeket, valamint a játékosok teljesítményét.

5. Nyeremények kifizetése

Ha a fogadásaid sikeresek, akkor a nyereményeidet kifizetheted, vagy kiutalhatod a számládra. A kifizetés folyamata általában 1-2 kattintást vesz igénybe, de az általad használt fizetési módtól függően eltarthat néhány napig, amíg az összeg megjelenik a számládon.

Fontos tényezők, amiket figyelembe kell venni

Amikor eldöntöd, hogy a kedvenc sportodra fogadsz, akkor érdemes néhány szempontot figyelembe venni, amivel biztonságosabb és zökkenőmentesebb lehet a tétrakásod.

 1. Engedélyek

A megfelelő bukméker kiválasztásakor fontos ellenőrizni, hogy a platform rendelkezik azokkal az engedélyekkel, amiket Magyarország törvényei elfogadnak. Ha betartja a tisztességes előírásokat, akkor egy megbízható szolgáltatóról van szó.

 1. Versenyképes oddsok

Keress olyan platformot, ami versenyképes oddsokat kínál, mivel ez nagyban befolyásolhatja a fogadásod eredményét. Akár a különböző platformok szorzóit is összehasonlíthatod, ami segít megtalálni a számodra legelőnyösebbet.

 1. Bónuszok és promóciók

Minden szolgáltató kínál bónuszokat a játékosainak, legyen szó újakról vagy régiekről. Ezek általában extra fogadásokat adnak (free bet), de léteznek akkumulátorok, üdvözlő bónuszok és cashback ajánlatok is. Mindenképp ellenőrizd a bónuszok feltételeit, ugyanis sajnos vannak, amiket nem éri meg teljesíteni. Ezért olyan bukmékert válassz, ahol minden feltétel teljesíthető és előnyös.

Következtetés

Magyarországon nagyon sokan szeretnek fogadni, ezért számos opció elérhető számukra. Ma már rengeteg sportra fogadhatunk, legyen szó a kedvenc futball csapatodról, vagy az általad követett tenisz játékosokról. A több száz piaccal és fogadási típussal a szerencsejáték-ipar jól igazodik a piaci igényekhez, ezért biztonságos és gyors fizetési módokkal fizethetünk, előnyös bónuszokat kaphatunk, és akár élőben is megnézhetjük a meccseket.

Segítünk a vásárlásban