Boudhanath Stupa

Nepál lélegzetelállító látványosságai


Tartalomjegyzék
Refundo.hu Reklám

Nepál egy igazán egyedülálló hely, és ez az aprócska, hegyvidéki nemzet elképesztő turisztikai látványosságokat tartogat a természet szerelmeseinek, a történelem kedvelőinek és a spiritualitást keresőknek egyaránt.

Csomolungma
Nepál ad otthont például a Himalája hegyvonulatnak, ami egy igazi paradicsom lehet azok számára, akik szeretnek a szabadban túrázni, kirándulni. Nepálban található még a világ leghíresebb hegye is, a Csomolungma (angolul Mount Everest), ami 8.848 méter magas.

A Csomolungma látogatóit szívesen látják az Everest bázistáborban, ahová akár helikopterrel is el lehet jutni, és a helikopteres szállítás egyre elterjedtebb lett az utóbbi években. A hegyhez való eljutás akár három hetet is igénybe vehet, de akik eljutnak a hegy lábához megfigyelhetik, hogy hogyan készülődnek azok a hegymászók, akik éppen megmászni készülnek ezt a hatalmas hegycsúcsot.

Katmandu

Boudhanath Stupa

Katmandu városának külterületén található Boudhanath Stupa. A sztúpa lenyűgöző kilátást nyújt Katmanduba és a környező völgyre is. Ez az egyik legnagyobb buddhista sztúpa a világon és nagyjából a 14. században építették.

A sztúpa lábánál négy szempár figyelhető meg, ami Buddha mindent látó és mindent tudó tulajdonságát jelképezi. Az Annapurna szentély is egy olyan nepáli látványosság, amit megéri megtekinteni, még akkor is, ha cak 10-15 napi túra után lehet elérni ide. A szentély egy magas gleccsertó medencéjében ül, és körülveszi a környező hegyeket.

Ha elindul megfigyelni a szentélyt, akkor az úton láthatja a szebbnél szebb himalájai hegységeket, tehát valójában többet lát az úton, mint magánál a szentélynél. A szentélyt a helyi népek felszentelték, ezért a szentélynél megfelelően kell viselkedniük a látogatóknak. Nepálban ezeken kívül a Chitwan Nemzeti Park is a legfontosabb látványosságok közé tartozik.

Segítünk a vásárlásban