Mennyi a költöztetés Budapesten? Költöztetés árak 2024


A költöztetés ára Budapesten jelentős tényező lehet egy költözés tervezésekor 2024-ben is. Sok tényező befolyásolhatja az árat, és fontos tudni, hogy mire lehet számítani a költöztetési szolgáltatásokért fizetendő összegeket illetően.

A költözés nem csupán egy fizikai elmozdulást jelent, hanem komplex logisztikai feladat is, amelynek része a megfelelő szolgáltató kiválasztása és a költségek megfelelő kezelése is.

Budapesten számos lehetőség áll rendelkezésre költöztetési szolgáltatások terén 2024-ben, de az árak és azok összetétele változatos lehet. Ezért fontos, hogy megértsük a költöztetés árakat befolyásoló tényezőket, és felkészüljünk a költségek kezelésére a költözés előtt.

Költöztetési szolgáltatások típusai

A költöztetési szolgáltatások különböző típusai lehetőséget biztosítanak arra, hogy a költözési igényeinkhez és elvárásainkhoz igazítsuk a szolgáltatást. Az alábbiakban áttekintjük a leggyakoribb költöztetési szolgáltatások típusait Budapesten.

1. Teljes körű költöztetési szolgáltatások

 • Ez a legteljesebb körű szolgáltatás, amely magában foglalja az összes költöztetési feladatot.
 • Ide tartozik a bútorok szétszerelése, csomagolása, szállítása, a célállomáson való bútorok összeszerelése és elhelyezése.
 • A teljes körű költöztetési szolgáltatások általában a legkényelmesebb megoldást jelentik, de áruk is magasabbak lehetnek.

2. Csak szállítási szolgáltatások

 • Ez a szolgáltatás csak a bútorok és tárgyak szállítását foglalja magában, az összeszerelés és a csomagolás nélkül.
 • Ideális választás lehet azoknak, akik maguk szeretnék csomagolni és szétszerelni a bútorokat, de szállításban kérnek segítséget.

3. Csomagolási és bontási szolgáltatások

 • Ezek a szolgáltatások külön-külön vagy a fent említett szolgáltatások részeként is elérhetők.
 • A csomagolási szolgáltatás magában foglalja a bútorok és egyéb tárgyak biztonságos csomagolását a szállításra.
 • A bontási szolgáltatás magában foglalja a bútorok szétszerelését és azok előkészítését a költözésre.

Ezek a különböző típusú költöztetési szolgáltatások lehetővé teszik, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk az egyedi igényeinkhez és költségkeretünkhöz. Fontos átgondolni, hogy melyik típusú szolgáltatás felel meg leginkább az elvárásainknak és lehetőségeinknek a költözés során.

Tényezők, amelyek befolyásolják a költöztetés árát

A költöztetés árát számos tényező befolyásolhatja, amelyek közül néhány kulcsfontosságú elem Budapesten:

1. A költöztetendő tárgyak mennyisége és típusa

Minél több bútort, dobozt és egyéb tárgyat kell áthelyezni, annál magasabbak lesznek a költöztetés költségei.

A nagyobb és nehezebb tárgyak, például bútorok, zongorák vagy széfek szállítása több erőforrást és időt igényelhet, ami befolyásolja az árat.

2. A költöztetés távolsága

A távolság, amelyet át kell utazni a régi és az új lakóhely között, közvetlen hatással van a költöztetési költségekre.

Minél hosszabb a távolság, annál nagyobbak lehetnek az üzemanyagköltségek és az időbeli ráfordítások, ami növeli a költöztetés árát.

3. A költöztetés időpontja

Az év bizonyos időszakai és hónapjai, például a nyár és a hétvégek általában sűrűbben foglaltak a költöztetési szolgáltatók számára.

Az ilyen időszakokban a kereslet magasabb lehet, ami esetleges áremelkedést eredményezhet.

4. Az emeleti lakásba vagy házba való költöztetés

Ha a lakás vagy ház emeleti szintjére kell költöztetni a bútorokat és tárgyakat, ez további erőforrásokat és időt igényelhet.

Az emeleti költöztetés magasabb költségekkel járhat, mivel több munkára és esetleges emelési technikákra lehet szükség.

5. Egyéb kiegészítő szolgáltatások (csomagolás, szerelés, biztosítás stb.)

A csomagolási és bontási szolgáltatások igénybevétele, valamint a bútorok szétszerelése és összeszerelése további költségeket jelenthet.

A biztosítások vagy kiegészítő garanciák is befolyásolhatják az árat, de hosszú távon megvédhetik a költöztetendő tárgyakat és javíthatják a biztonság érzetét.

Ezek a tényezők összességében meghatározzák a költöztetés árát Budapesten. Fontos megfontolni és átgondolni ezeket a tényezőket a költözés előtt, hogy pontosabb becslést kaphassunk a költségekről és felkészülhessünk a költöztetésre.

Árajánlat kérése és összehasonlítása

Az árajánlatok összehasonlítása során fontos, hogy alaposan áttekintsük és megértsük az ajánlatokat, valamint figyelembe vegyük az összes releváns tényezőt a döntésünk meghozatalakor. Csak így választhatjuk ki a legmegfelelőbb költöztetési szolgáltatót, amely megfelel az igényeinknek és elvárásainknak Budapesten.

Hogyan kérjünk árajánlatot költöztetésre?

Keressünk meg több költöztetési szolgáltatót Budapesten. Ezt megtehetjük online kereséssel, személyesen vagy ajánlások alapján.

Lépjünk kapcsolatba a kiválasztott szolgáltatókkal, és kérjünk árajánlatot tőlük. Általában ezt online űrlap kitöltésével, telefonon vagy e-mailen keresztül tehetjük meg.

Legyenek részletesek az igényeink és az információk, amelyeket megosztunk a szolgáltatóval, hogy pontosabb árajánlatot kaphassunk.

Mire kell figyelni az árajánlatok összehasonlításakor?

Ellenőrizzük az árajánlatok teljes tartalmát, és győződjünk meg arról, hogy minden szolgáltatás benne van az árban.

Figyeljünk az árak összehasonlításakor a költöztetési szolgáltatások részletes specifikációira és feltételeire.

Ne csak az árat vegyük figyelembe, hanem a szolgáltató hírnevét, tapasztalatát és a visszajelzéseket is. Fontos, hogy megbízható és minőségi szolgáltatóval dolgozzunk együtt.

További szempontok és tippek

Győződjünk meg arról, hogy a választott költöztetési szolgáltató rendelkezik-e megfelelő garanciával és kártérítési lehetőségekkel.

Kérdezzük meg a szolgáltatótól, hogy milyen típusú garanciát kínálnak a költöztetési tárgyakra, és hogyan lehet igényelni kártérítést esetleges sérülések vagy veszteségek esetén.

Készítsünk előre egy részletes költöztetési tervet és ütemtervet. Határozzuk meg, hogy mikor és hogyan fog történni a költözés, és tervezzük meg a szükséges feladatokat és teendőket.

Szervezzük meg a költöztetés logisztikáját, például a dobozok és csomagolóanyagok beszerzését, a bútorok szétszerelését és előkészítését, valamint a szállítást.

Ne feledkezzünk meg a kis dolgokról sem, például a címkézett dobozokról és a lépcsőház előzetes tisztításáról vagy engedélyezéséről.

A felkészülés és a tervszerű szervezés kulcsfontosságúak egy sikeres költözéshez. A garancia és a kártérítési lehetőségek biztosítják a nyugodt lelkiismeretet, míg a felkészülés és a tervezés segít megelőzni a problémákat és zökkenőmentessé tenni a költözést.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő költöztető céget Budapesten?

A költöztető cég kiválasztása Budapesten is fontos lépés a költözés előkészítése során. Ahhoz, hogy biztosak legyünk abban, hogy a költöztetés zökkenőmentesen és sikeresen zajlik, fontos, hogy gondosan válasszunk megfelelő szolgáltatót.

Keressünk meg több költöztető céget Budapesten, és gyűjtsünk össze minél több információt róluk. Nézzünk utána az interneten, olvassuk el az online véleményeket és értékeléseket, és kérjünk ajánlásokat is ismerősöktől vagy barátoktól.

Győződjünk meg róla, hogy a választott költöztető cég rendelkezik-e megfelelő tapasztalattal, garanciát tud-e nyújtani és kártérítést is, ha szükséges. Fontos, hogy olyan költöztető céget válasszunk, amely rendelkezik tapasztalattal és jó hírnévvel. Keresünk olyan céget, amelynek van már tapasztalata a területen, és amely pozitív visszajelzéseket kapott korábbi ügyfeleitől.

Vizsgáljuk meg alaposan a különböző költöztető cégek által kínált szolgáltatásokat és árakat. Kérjünk árajánlatot több cégtől, és hasonlítsuk össze azokat. Győződjünk meg arról, hogy az árajánlat tartalmazza-e az összes szükséges szolgáltatást és költséget, és figyeljünk oda az esetleges rejtett költségekre is.

Az is fontos, hogy olyan költöztető céget válasszunk, amellyel könnyen és hatékonyan kommunikálhatunk. Győződjünk meg róla, hogy a cég időben válaszol-e az üzenetekre és kérdésekre, és megbízható-e a megbeszélt időpontok és határidők betartásában.

Végül is, alapos kutatással és összehasonlítással megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb költöztető céget Budapesten. Fontos, hogy ne csak az ár alapján döntsünk, hanem figyelembe vegyük a cég tapasztalatát, hírnevét és szolgáltatásait is a döntésünk meghozatalakor.

Mit fognak kérdezni? Mi szükséges a pontos árajánlathoz?

A költöztető cégek általában számos kérdést fognak feltenni annak érdekében, hogy pontosabb árajánlatot tudjanak adni a költöztetési szolgáltatásokra. Ezek közé tartozhatnak:

 • Mekkora lakásban vagy házban lakik jelenleg, és hány szobára vagy négyzetméterre terjed ki az ingatlan?
 • Milyen mennyiségű és típusú bútorokat és tárgyakat kell költöztetni?
 • Honnan és hová tervez költözni? Milyen távolságra van a jelenlegi és az új lakóhely?
 • Melyik emeletről melyik emeletre kell költöztetni? Van-e lift az épületben, és ha igen, mekkora a teherbírása?
 • Van-e olyan különleges tárgy vagy különleges követelmény, amelyet figyelembe kell venni a költöztetés során?

Ezen kérdések megválaszolása segíteni fog abban, hogy a költöztető cég pontosabb árajánlatot tudjon adni 2024-ben is, és jobban fel tudja mérni a szükséges erőforrásokat és időt a költöztetés során.

Mikor lenne aktuális a költöztetés?

Az optimális költöztetési időpont kiválasztása szintén fontos tényező. Bizonyos időszakok kedvezőbbek lehetnek a költöztetés szempontjából, például az év közepén vagy a hét közbeni napokon, amikor kevesebb a kereslet a költöztetési szolgáltatásokra. Ezenkívül érdemes elkerülni az ünnepi időszakokat és a hétvégéket, amikor a költöztetés általában drágább lehet, és nehezebb lehet időpontot találni a költöztető cégeknél.

Mekkora lakás illetve mennyiség, amit költöztetni kell?

A költöztetési volumen meghatározása az egyik legfontosabb tényező a pontos árajánlat meghatározásához. Az összes bútor és tárgy megméretezése és leírása, valamint a költöztetni kívánt dobozok száma segíteni fog a költöztető cégeknek az árajánlat elkészítésében.

Honnan – hová lenne a költöztetés?

Az indulási és célpont pontos meghatározása szintén fontos. A távolság és az útvonal meghatározza az utazási időt és az üzemanyagköltségeket, amelyek befolyásolják az árat.

Hányadik emeletről hányadik emeletre?

Az indulási és célpontok emeleti elhelyezkedése meghatározó lehet a költöztetési folyamat során. Az emeleti lakásból vagy házból történő költöztetés általában több időt és erőfeszítést igényel, különösen akkor, ha nincs lift az épületben.

Van-e lift és mekkora?

Ha van lift az épületben, fontos megvizsgálni annak teherbírását és méretét. Ez befolyásolhatja a költöztetés módját és az esetleges további költségeket. Ha nincs lift, az emeleti költöztetés sokkal nehezebb lehet, és időigényesebb is lehet.

Mennyibe kerül a költöztetés Budapesten 2024-ben?

A költöztetés költségei jelentős tényezőként szerepelnek minden költözés tervezésekor. Budapesten, ahol az ingatlanpiac és az életkörülmények gyakran változnak, fontos tisztában lenni a költöztetés árait befolyásoló tényezőkkel.

A költöztetés árak alakulása Budapesten 2024-ben és a költöztetési szolgáltatások díjai függhetnek a piaci kereslettől és kínálattól, az üzemanyagáraktól, valamint az adott időszakban érvényes szabályozásoktól. Annak érdekében, hogy megfelelően tervezhessük költözésünk költségeit, alaposan érdemes megfontolni ezeket a tényezőket, és szükség esetén időben tájékozódni a költöztetés aktuális árait illetően.

Költöztetés alapárak Budapesten

A Budapesti költöztetés alap díja 2024-ben 8.000. Ft/órától egészen 12.000. Ft/óráig terjed (általában tartalmazza az autót és a sofőrt, aki rakodik, illetve esetenként még egy személyt is.)

További rakodók díja: 3.000.-Ft/óra-tól 5.000.-Ft/óra-ig

Egyéb tárgyak költöztetése Budapesten

 • Pianinó szállítás: 40.000.-Ft-tól – 42.000.-Ft-ig
 • Zongora szállítás: 70.000.-Ft-tól – 72.000.-Ft-ig
 • Páncélszekrény szállítás: 70.000.-Ft-tól – 80.000.-Ft-ig

Költöztetés plusz költségei

A csomagolást és az ezzel járó anyaghasználatot is plusz költségként számolhatjuk fel, amennyiben ezt is igénybe vesszük, illetve még néhány plusz költséggel járó tevékenység is ide sorolható, mint például az emeleti díj, a hétvégi és éjszakai díj vagy a kiszállási díj is.

Emeleti díj

Akik emeleten laknak vagy oda költöznek az emeleti díjjal is kell számolniuk, mint plusz költség, de szerencsére csak néhány költöztető esetében számolnak fel emeleti díjat, ami emeletenként körülbelül 2000 Ft.

Hétvégi és éjszakai díj

A szolgáltatást nyujtók nagy többsége nem számol fel hátvági díjat, így az is nyugodt szívvel költözhet, aki csak hétvégén ér rá, azonban a késő esti vagy másnéven éjszakai díj ára 20 óra után körülbelül + 50%.

Kiszállási díj

A kiszállási díjat, mint plusz költséget kell megfizetni, amit egyszer számolnak fel a szolgáltatók a szolgáltatás igénybevételekor és 5.000 Ft-tól – 15.000 Ft-ig terjed. Természetesen egyes szolgáltatók azzal próbálják az ügyfeleket magukhoz csalogatni, hogy nem számolnak fel kiszállási díjat, ezért érdemes lehet ennek utána járni vagy rákérdezni az ajánlatkérés során.

Általában Budapesten kilométer díj nincs, de érdemes lehet erre is rákérdezni, hogy ne érjék meglepetések az embert az amúgy is stresszel járó költözés során.

Mitől függ, hogy mennyibe fog kerülni a költöztetés Budapest városában?

2024-ben is a költöztetés ára nagyban függ az indulási és célállomás helyszínétől. Például egy zsúfolt belvárosi környezetben való költöztetés általában többe kerülhet, mint egy külvárosi vagy vidéki ingatlanból történő költözés.

Minél nagyobb a távolság a két cím között, annál magasabbak lehetnek az utazási és üzemanyagköltségek, ami növeli a költöztetés árát. A forgalmas utak és városrészek általában lassíthatják az utazási sebességet és növelhetik az utazási időt, ami több költséget jelenthet.

Ha nehézségekbe ütközik a parkolás az indulási vagy célállomás előtt, például az utcán vagy többemeletes parkolóban, ez további időt és költségeket jelenthet. Ha a költöztetőknek hosszú távot kell megtenniük a parkolóhely és az ingatlan között, ez növelheti a költöztetés időtartamát és költségeit.

Minél több bútort és tárgyat kell költöztetni, annál több időt és munkát igényel a folyamat, ami több költséggel járhat. A bútorok szerelésének szükségességétől és azok bonyolultságától: ha a bútorokat szétszerelni és összeszerelni kell a költöztetés során, vagy ha bonyolultabb szerelési műveletek szükségesek, ez további időt és munkát igényelhet, ami emelheti a költöztetés költségeit.

Ezek a tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy meghatározzák a költöztetés végösszegét. Fontos, hogy ezen tényezők figyelembevételével készítsünk árajánlatot és tervezzük meg a költöztetést, hogy ne legyenek meglepetések a folyamat során.

Ezek a 2024-es költöztetés árak Budapest városában

Budapesti költöztetés alap díja8.000. Ft/órától egészen 12.000. Ft/óráig
További rakodók díja3.000.-Ft/óra-tól 5.000.-Ft/óra-ig
Pianínó szállítás40.000.-Ft-tól – 42.000.-Ft-ig
Zongora szállítás70.000.-Ft-tól – 72.000.-Ft-ig
Páncélszekrény szállítás70.000.-Ft-tól – 80.000.-Ft-ig
Emeleti díjáltalában emeletenként 2000 Ft
Kiszállási díj5.000 Ft-tól – 15.000 Ft-ig
Éjszakai díj ára 20 óra utánáltalában +50%