Karácsonyi illatosítók készítése házilag


Tartalomjegyzék

Add a header to begin generating the table of contents

Ha ön is imádja a karácsonyi illatot, akkor nem szükséges a fenyőfa, vagy mézeskalács ahhoz, hogy behozza a lakásba a karácsonyt, hiszen otthon is elkészíthet néhány illatosítót, ami ugyanolyan hatást kelt. Ahhoz, hogy egész decemberben, vagy már novemberben is Karácsony legyen, próbálja ki ezt a néhány receptet, és az eredmény meglepő lesz, valóban igazi karácsonyi illat lehet otthonában.

Ha arra vágyik, hogy beköltöztesse az ünnepi, mosolygós, karácsonyi hangulatot otthonába, akkor mindenképpen készítsen el egy fahéjas illatosítót, ami igen egyszerű. Az illatosítóhoz szükség lesz majd négy rúd fahéjra, narancshéjra, almahéjra, és négy egész babérlevélre is.

A vaníliás illatosító is rendkívül hatásos lehet, tehát ha ön nem kedveli a fahéjat, akkor még mindig ott van a vaníliás illatosító lehetőségként. Ehhez szüksége lesz egy marék ánizsmagra, négy darab vaníliarúdra, négy egész babérlevélre, narancshéjra, valamint 1 teás kanál szerecsendióra is. A szegfűszeg illatáról is mindenkinek az ünnep jut eszébe, tehát elhozhatja a karácsonyt lakásába ha szegfűszeget forral fel.

A szegfűszeges illatosítóhoz szüksége lesz egy felkarikázott narancsra, egy felkarikázott citromra, egy evőkanál szegfűszegre, fél pohár áfonyára, és négy egész babérlevélre. Otthon akár gyömbéres illatosítót is készíthet különböző hozzávalókkal, és a gyömbér egyértelműen a mézeskalács illatát fogja megidézni nekünk.

A gyömbéres illatosítóhoz vegyen elő egy darabolt gyömbért, két gerezdekre vágott almát, egy teás kanál kakukkfűt, narancshéjat, valamint egy csokor rozmaringot. Végül de nem utolsó sorban ott van a fenyőfás illatosító, ami talán a legkedveltebb mind közül. Ehhez az illatosítóhoz szüksége lesz 2-3 fenyőágra, egy csésze szárított levendulára, egy rúd fahéjra, egy gerezdre vágott almára, egy evőkanál szerecsendióra, valamint egy evőkanál szegfűszegre is.