Homlokzati állványozás árak 2024 – Mennyi az állvány bérleti díja Budapesten?


A homlokzati állványozás elengedhetetlen lépés lehet építkezések és felújítások során, különösen, ha magas épületekről van szó. Az állványozásra való szükség nemcsak a biztonságos munkavégzéshez fontos, hanem az építkezés hatékonyságának és eredményességének biztosításához is.

Budapesten, az építkezések lényegesen gyakoribbak és ennek megfelelően az állványozási szolgáltatásokra is nagy a kereslet. Azonban a homlokzati állványozás árak változhatnak számos tényezőtől függően, és fontos megérteni ezeket az ár képzés mögött álló tényezőket.

Az állványozás ára több tényezőtől is függ, például az építkezés méretétől, a szükséges állvány mennyiségétől és típusától. A munka időtartama és a szolgáltató tapasztalata is befolyásolhatja a homlokzati állványozás árakat, valamint az anyagok minősége és az állványozási technikák bonyolultsága is.

A megfelelő állványozási szolgáltató kiválasztása során nemcsak az árakat, hanem a minőséget és a biztonságot is figyelembe kell venni. Ne feledd, hogy az alacsony homlokzati állványozás árak gyakran alacsony minőségi szolgáltatást jelenthetnek, amelyek később nagyobb költségeket okozhatnak a munka későbbi fázisaiban. Fontos azonban megjegyezni, hogy a magas homlokzati állványozás árak sem mindig garantálják a legjobb minőséget és szolgáltatást. A homlokzati állványozás árak összehasonlítása és az árajánlatok részletes elemzése segíthet a legjobb döntés meghozatalában.

Mi a homlokzati állványozás?

A homlokzati állványozás az építőipar fontos része, amelynek célja az épületek homlokzatának biztonságos és hatékony megközelítése, karbantartása és javítása. Ez az eljárás az épület homlokzatának támogatását és biztosítását jelenti, hogy a munkások szükség esetén könnyen hozzáférhessenek a különböző munkákhoz, mint például festés, vakolás, javítás vagy akár új építés.

Az állványok általában fém- vagy alumíniumvázakból, vízszintes és függőleges rudakból, valamint keresztrúdakból állnak, amelyek szilárd szerkezetet biztosítanak az épület körül. Ezek a szerkezetek lehetnek ideiglenesek vagy állandóak, és a homlokzat méretétől, formájától és állapotától függően változhatnak.

A homlokzati állványozás fontos szerepet játszik az építkezés környezetének biztosításában. A megfelelően felállított és karbantartott állványok megakadályozzák a munkások esését és a baleseteket, lehetővé téve számukra, hogy hatékonyan dolgozzanak a magasságban.

Az állványokat általában kiképzett szakemberek állítják fel és szedik le, akik szakértelmet és tapasztalatot igényelnek az állványozási eljárásokban. Fontos, hogy az állványok megfeleljenek a helyi előírásoknak és biztonsági szabványoknak, és rendszeresen ellenőrizzék és karbantartsák őket annak érdekében, hogy biztosítsák a munkavégzés biztonságát és hatékonyságát.

A homlokzati állványozás széles körben alkalmazott gyakorlat az építőiparban és elengedhetetlen a sikeres építkezések és felújítások során.

A homlokzati állványok bérleti díja

A homlokzati állványok bérleti díja változó lehet, attól függően, hogy milyen típusú és mennyiségű állványra van szükség. Általában a bérleti díjat befolyásolja az állványok típusa, mérete, a bérleti időtartam és az alkalmazott technológia. Fontos figyelembe venni a költségeket tervezés előtt, és alaposan összehasonlítani a különböző szolgáltatók árait és ajánlatait. Az alábbi árakat 10 vagy annál több cégtől gyűjtöttük össze:

Homlokzati állványozás építés-bontás

A homlokzati állványozás építése során fontos szakmai szinten megtervezni és kivitelezni az állványrendszert. Ehhez tapasztalt és képzett szakemberekre van szükség, akik képesek a helyszínre szabott megoldásokat kínálni az adott épület struktúrájához és a munkavégzés követelményeihez. A homlokzati állványozás díja 1090 Ft/m2 és 2200 Ft/m2 között alakul attól függően, hogy milyen mennyiségre van szükség. Az árak 12-16 méteres munkamagasságig érvényesek.

Napi bérleti díj

A homlokzati állványok bérleti díja 5000Ft Ft/nap és 8500 Ft/nap között mozog. A homlokzati állványok napi bérleti díjának ár képzése a mennyiségtől (m2) is függ, amelyek így is alakulhatnak 20 Ft/m2/nap-tól 63 Ft/m2/nap-ig.

Homlokzati állványok szállítása

A homlokzati állványok szállítása kritikus szerepet játszik az építkezés vagy felújítás során. Fontos, hogy a szállítás során az állványok biztonságosan és hatékonyan érkezzenek meg az építkezési területre, megfelelő időben és mennyiségben. A szállítást szakmailag kell végrehajtani, figyelembe véve az állványok méretét, súlyát és mennyiségét, valamint az útvonalak és az építkezési környezet különböző kihívásait. A homlokzati állványok szállítási ára oda- és visszaszállítás esetén 410 Ft/m2 és 520 Ft/m2 között van. Itt fontos kiemelni, hogy Pesten, illetve Budán eltérő árakat szabnak ki a szállításra, míg Pesten kicsivel olcsóbb, Budán drágább a homlokzati állványok szállítmányozása.

Védőháló építés

A védőháló építése elengedhetetlen a homlokzati állványozás során annak érdekében, hogy megvédje a munkavállalókat és a környező területet a lehulló tárgyaktól és építőanyagoktól. A védőhálókat gondosan kell tervezni és felszerelni az állványokhoz, hogy teljes körű védelmet nyújtsanak a munkavégzés során. A védőháló építés árak 250 Ft/m2 és 310 Ft/m2 között vannak. Illetve itt számolni kell a védőháló átépítés árakkal is, amelyek 150 Ft/m2 és 210 Ft/m2 között vannak.

Plusz költségek

Az állvány kölcsönző helyeken (itt nincs szállítmányozási és állványozási díj csak a bérleti díj) úgynevezett óvadékot is elkérnek, ezért érdemes ezt is beleszámolni a költségekbe, bár igaz, hogy visszakapjuk az állványozás bérbevételét követően azonban, amíg a munkáltok folynak ez az összeg nem áll a rendelkezésünkre. Az állványokra egyedi ár képzés érvényes és az óvadék függ a bérelt mennyiségtől és időtartamtól is.

Tényezők, amelyek befolyásolják a homlokzati állványozás árát

A homlokzati állványozás árát számos tényező befolyásolhatja, amelyeket figyelembe kell venni az építkezés vagy felújítás tervezésekor. Ezek a tényezők meghatározhatják az állványozási költségeket, és fontosak a projektre vonatkozó költségvetés meghatározásában és a pénzügyi tervezésben. Íme néhány olyan tényező, amelyek hatással lehetnek a homlokzati állványozás árára:

 • Épület mérete és magassága: Minél magasabb az épület, annál több anyagot és munkát igényel az állványok felállítása, ami növeli az árat.
 • Hozzáférhetőség: Az építkezés helyszínének hozzáférhetősége szintén meghatározó tényező lehet az állványozási költségek szempontjából. Ha az épület nehezen megközelíthető területen található, vagy ha szűk utcák és térképzett környezet veszi körül, az állványok felállítása és kezelése nehezebb lehet, ami magasabb költségeket eredményezhet.
 • Állványozási időtartam: Az állványok bérlési időtartama és az állványozási projekt időtartama befolyásolhatja az árat. Minél hosszabb ideig kell az állványokat használni, annál több lesz a költség.
 • Kiegészítő szolgáltatások: Ha speciális kiegészítő szolgáltatásokra van szükség, például speciális biztonsági intézkedésekre védőháló építés keretén belül vagy egyedi kialakítású állványokra, ezek extra költségeket jelenthetnek.
 • Bérleti díjak és szolgáltatások: Az állványozási szolgáltató által alkalmazott bérleti díjak és egyéb szolgáltatások, mint például az állványok szállítása és telepítése, szintén meghatározhatják az árakat.

Ezek a tényezők mind összefüggnek egymással, és együttesen határozzák meg az állványozási költségeket. Fontos, hogy minden tényezőt figyelembe vegyünk és megfelelően tervezzük meg az állványozási projekteket a költségvetés és az időbeosztás szempontjából.

Hogyan válasszunk homlokzati állványt bérbeadó céget?

A homlokzati állványozáshoz szakszerű és megbízható bérbeadó cég kiválasztása kulcsfontosságú az építési vagy felújítási projektek sikeréhez. Az állványozási munkák során biztonságra, minőségre és hatékonyságra van szükség, ezért fontos olyan céget választani, amely megfelelő tapasztalattal és szakértelemmel rendelkezik ezen a területen. Íme néhány lépés, amelyek segítenek abban, hogy megtaláljuk a megfelelő homlokzati állványt bérbeadó céget:

 • Kutatás és referenciák ellenőrzése: Kezdjük azzal, hogy alaposan kutatjuk meg a potenciális bérbeadó cégeket. Keressünk online véleményeket, értékeléseket és referenciákat az adott cégekről. Kérjünk ajánlásokat barátoktól, családtagoktól vagy más üzleti partnerektől, akik már korábban használták ezeket a szolgáltatásokat.
 • Tapasztalat és szakértelem: Fontos olyan céget választani, amelynek van tapasztalata és szakértelme a homlokzati állványozási projektek területén. Ellenőrizzük, hogy mennyi idős tapasztalattal rendelkeznek a cég munkatársai, és kérjük meg őket, mutassák be korábbi munkáikat vagy referenciáikat.
 • Biztosítás és engedélyek: Győződjünk meg róla, hogy a potenciális bérbeadó cég teljes körű biztosítással rendelkezik, amely védi mind a saját dolgozóit, mind az ügyfeleket. Ellenőrizzük, hogy rendelkeznek-e az összes szükséges engedéllyel és tanúsítvánnyal az állványozási munkák elvégzéséhez.
 • Kínált szolgáltatások és állvány típusok: Fontos megismerni a potenciális bérbeadó cég által kínált szolgáltatásokat és az általuk rendelkezésre bocsátott állvány típusokat. Győződjünk meg arról, hogy az általuk kínált állványok megfelelnek az adott projekt igényeinek és a biztonsági előírásoknak.
 • Árak és költségek: Kérjünk árajánlatokat több különböző bérbeadó cégtől, és hasonlítsuk össze a homlokzati állványozás árakat és a költségeket. Ne csak az árat vegyük figyelembe, hanem az ár és minőség arányát is, valamint azt, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz az árajánlat.
 • Kommunikáció és ügyfélszolgálat: Fontos olyan bérbeadó céget választani, amely jó kommunikációs készségekkel és hatékony ügyfélszolgálattal rendelkezik. Győződjünk meg róla, hogy könnyen elérhetőek és hajlandóak válaszolni minden kérdésünkre vagy aggályunkra.
 • Szerződéses feltételek és garanciák: Mielőtt választásunkat megerősítenénk, olvassuk el alaposan a szerződéses feltételeket, és győződjünk meg róla, hogy minden fontos információt tartalmaznak, beleértve az állványozási munkákra vonatkozó garanciákat és felelősségi szabályokat.

Árajánlat kérése és összehasonlítása

Az építkezés vagy felújítás során az egyik legfontosabb feladat az állványok bérlése, amelyek segítségével biztonságosan lehet dolgozni az épület homlokzatán. Azonban az állványozási projektek költségvetésének meghatározásakor kritikus fontosságú az árajánlatok kérése és azok összehasonlítása a homlokzati állvány bérleti díjakkal. Ez segít abban, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb és legköltséghatékonyabb megoldást az adott projekt számára.

Mielőtt árajánlatot kérnénk, fontos alaposan átgondolni az állványozási projekt minden részletét. Határozzuk meg az építkezés vagy felújítás tervezett időtartamát, az épület méretét és magasságát, valamint az állványozási igényeket.

Kérjen árajánlatokat több különböző homlokzati állvány bérbeadó cégtől. Így lehetősége van összehasonlítani az árakat és a szolgáltatásokat, és megtalálni a legjobb ajánlatot.

Minden szolgáltatónak pontos információkat kell adni az állványozási projekt jellemzőiről, hogy az árajánlatok pontosak legyenek és összehasonlíthatóak. Tegyük világossá az épület méretét, magasságát, az állványozási időtartamot és az egyéb speciális igényeket.

Ne csak az ár alapján döntsünk. Fontos figyelembe venni a szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások minőségét, az állványok állapotát és az ügyfélszolgálati szintet is. Az árajánlatok összehasonlítása során ne csak az összegyűjtött árakat vegyük figyelembe, hanem vizsgáljuk meg a költségeket részletesen is. Nézzük meg, hogy milyen extra szolgáltatásokat tartalmaznak az árajánlatok, és mennyire rugalmasak az esetleges módosítások vagy kiegészítések.

Az árajánlatok kérése és összehasonlítása időt és energiát igényelhet, de megéri befektetni ezekbe a lépésekbe annak érdekében, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást az adott állványozási projekt számára. Fontos, hogy alaposan átgondoljuk a lehetőségeket, és ne csak az ár alapján döntsünk, hanem figyelembe vegyük a szolgáltatások minőségét és az ügyfélkapcsolatok fontosságát is.

Miért éri meg a minőségi homlokzati állványozás?

A minőségi homlokzati állványozás rendkívül fontos az építkezés vagy felújítás során, mivel számos előnnyel jár a projekt teljesítése során. A homlokzati állványozásra való beruházás segíthet megvédeni az épületet, növelni a munka hatékonyságát és biztosítani a munkavállalók biztonságát.

A minőségi állványok biztosítják a munkavállalók biztonságát az építkezés vagy felújítás során. Jól tervezett és megfelelően összeszerelt állványok megakadályozzák a baleseteket és a sérüléseket, lehetővé téve a munkavállalók számára, hogy biztonságosan dolgozzanak a magasban.

A minőségi állványok stabilak és megbízhatóak, így biztosítva a munkavégzés stabilitását és hatékonyságát. Az instabil vagy gyenge állványok használata veszélyeztetheti az építkezés vagy felújítás sikerét, valamint a munkavállalók és a környező épületek biztonságát.

A minőségi homlokzati állványozás segít megvédeni az épületet a károsodásoktól és a környezeti hatásoktól. Az állványok lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy könnyen hozzáférjenek az épület különböző részeihez, miközben minimalizálják az esetleges károkat vagy sérüléseket.

A minőségi állványok segítenek növelni a munkavégzés hatékonyságát és sebességét. A stabil és jól tervezett állványok lehetővé teszik a munkavállalók számára, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozzanak, anélkül, hogy aggódnának az állványok biztonságáért vagy stabilitásáért.

A minőségi homlokzati állványozás hosszú távú beruházást jelent az építkezés vagy felújítás során. Bár a minőségi állványok kezdetben magasabb költségeket jelenthetnek, hosszú távon megtérülnek a biztonság, a stabilitás és a hatékonyság növelésével.

A minőségi homlokzati állványozásban részt vevő szolgáltatók és vállalkozások megbízhatóak és tapasztaltak az állványozási projektek terén. Ez biztosítja, hogy az állványokat megfelelően tervezzék, és telepítsék, maximális biztonságot és hatékonyságot biztosítva az építkezés vagy felújítás során.

Ezek a 2024-es homlokzati állványozás és állvány bérleti díj árak Budapest városában

Homlokzati állványozás építés-bontás1090 Ft/m2-től 2200 Ft/m2-ig
Napi bérleti díj minimum árak5000Ft Ft/nap-tól 8500 Ft/nap-ig
Napi bérleti díj mennyiségi árak20 Ft/m2/nap-tól 63 Ft/m2/nap-ig
Homlokzati állványok szállítása410 Ft/m2 és 520 Ft/m2 között
Védőháló építés250 Ft/m2 és 310 Ft/m2 között
Védőháló átépítés150 Ft/m2 és 210 Ft/m2 között