Hogyan válassz megfelelő bankot?


Tartalomjegyzék

Add a header to begin generating the table of contents

Refundo.hu Reklám

Bankszámla nyitásakor a legnagyobb gondot az okozza, hogy kiválasszuk a megfelelő bankot. Mindenki számára fontos, hogy legyen bankszámlája. Ennek ugyais rengeteg előnye van. Temérdek kényelmes szolgáltatást igénybe vehetünk és ezzel lényegesen egyszerűbb lesz az életünk. Számláink befizetését akár otthonunkból is megtehetjük, néhány kattintással, anélkül, hogy órákig sorakoznánk. Emellett nem fontos, hogy állandóan legyen nálunk készpénz, mivel bankkártyával szinte bárhollehet fizetni.

A megfelelő bank kiválasztásakor ne döntsünk kizárólag az alacsony banki költségek mellett. Ugyanis fontos, hogy több tényezőt megvizsgáljunk. Igyekezzünk olyan bank mellett dönteni, melynél kiválóan működő elektronikus szolgáltatások is elérhetők. Ennek segítségével sokkal egyszerűbben intézhetjük ügyeinket. Ne hagyjuk figyelmen kívül a megtakarítási és befektetési lehetőségeket sem.

Az, hogy mely bankszámla a legmegfelelőbb számunkra, azt a számla használati szokásaink határozzák meg. Gondoljuk át, hogy milyen típusú számlát szeretnénk nyitni. Lényeges, hogy ismerjük bankszámla használati szokásainkat ahhoz, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő bankszámlát.

Készpénzt számlánkról bármikor felvehetünk. Havonta két alkalommal, 150.000 forintig további költségek nélkül juthatunk hozzá pénzünkhöz, bankártya segítségével. Bankonként és szolgáltatásonként változhatnak az összeghatárok. Igyekezzünk nagy figyelemmel átgondolni a bankok ajánlatait és döntsünk az mellett, mely a legkiválóbb ajánlatot kínálja.
Amennyiben bankváltásra van szükség, számos teendőnk lesz. Rengeteg ügyet kell elintézni. Be kell zárni azt a fiókot, melyre más nincs szükségünk és megnyitni az újat. Az egyszerűsített banváltás célja, hogy könnyen és gyorsan rendezzük le a bankváltással kapcsolatos ügyeket. Ennek segítségével nem szükséges felkersünk a régi bankunkat, hanem intézkedhetünk az új bankon keresztül.

 

Segítünk a vásárlásban