Elavult a TV és már nem működik a Netflix? Íme a legjobb TV okosító készülékek a piacon!


Az elmúlt években az otthoni szórakoztatás terén jelentős változások történtek, amelyek a hagyományos televíziózást jelentősen átalakították.

A Netflix és más online streaming szolgáltatások térhódítása új elvárásokat támasztott a TV-készülékekkel szemben. Egyre többen szembesülnek azzal a problémával, hogy régebbi televíziójuk nem kompatibilis az újabb alkalmazásokkal, mint például a Netflix.

Szerencsére azonban léteznek megoldások erre a problémára, mint például a TV okosító készülékek. Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy a régebbi TV-ket is okosítani lehessen, így könnyedén hozzáférhetünk az online tartalmakhoz.

A TV okosítók különböző funkciókat kínálnak, például streaming szolgáltatások támogatását, alkalmazások letöltési lehetőségét és még sok mást is. De melyik a legjobb TV okosító készülék a piacon?

Most áttekintjük a legnépszerűbb és legmegbízhatóbb TV okosítókat, hogy segítsünk kiválasztani az igényeidnek leginkább megfelelőt. Megtudhatod, hogy melyik készülék támogatja a legtöbb streaming szolgáltatást, vagy éppen melyik rendelkezik a legjobb felhasználói élménnyel.

Ezenkívül áttekintjük a különböző árkategóriákban elérhető TV okosítókat is, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő megoldást. Ne hagyd, hogy a régi TV-d miatt lemaradj a modern szórakozásról – válassz egy megfelelő TV okosítót és élvezd az online tartalmakat kényelmesen otthonodból!

Miért nem működik a Netflix a Samsung TV-n vagy más TV típusokon?

Nos a válasz összetett és számos oka is lehet, de a leggyakoribb az, hogy egyszerűen elavult a TV és a Netflix applikáció már nem támogatja.

A Netflix alkalmazás nem működik a korábbi Samsung 2010 (D-sorozat) -2011 (E-sorozat) modellekből származó okostévéinkkel, de az idő előrehaladtával várhatóan az ennél kicsivel fiatalabb TV-k is fokozatosan működés képtelenek lesznek a Netflix alkalmazással. Sajnos, néhány Sony készüléken is ez tapasztalható, ugyanis ezeken sem elérhető a Netflix alkalmazás 2024 február végétől, beleértve számos 2011-es, 2012-es és 2013-as sorozatú tévét és Blu-ray lejátszót is. Más készülékeken sem működhet az alkalmazás és ezt egy üzenet formájában közli veled a streaming szolgáltató, amelyet a TV képernyőn láthatsz kiírva: „A Netflix többé már nem elérhető ezen az eszközön”.

Nem kell aggódni, még ne éld bele magad egy új okos TV vásárlás gondolatába, hiszen nem szükséges azonnal lecserélned a TV-d, hogy ismét nézhesd rajta a Netflixet. Tehát, ha ezt az üzenetet kapod a Netflixtől a TV képernyődre: „A Netflix ezen az eszközön már nem elérhető.”, akkor az esetleges többszázezres TV költség helyett egy néhány ezer forintos ráfordítással okosíthatod a TV-t egy médialejátszó (TV box) vagy egy TV stick segítségével és máris nézheted a kedvenc filmjeidet vagy sorozataidat. Természetesen a médialejátszó vagy TV box árak akár több tizezer forintra is rúghatnak, de az igényidtől és a minőségre való vásárlási szándékodtól is függ, hogy mennyibe kerül egy TV okosító box vagy stick.

Mi az a médialejátszó (TV box) és mire jó?

Ahogy az életünk egyre inkább digitalizálódik, a médialejátszók szerepe egyre fontosabbá válik a szórakozásban és a tartalomfogyasztásban. De mi is pontosan egy médialejátszó vagy TV okosító, és milyen szolgáltatásokat kínálhat a modern felhasználóknak?

A médialejátszó, más néven multimédia lejátszó vagy TV box, egy olyan eszköz, amely képes különböző videó- és zeneformátumok lejátszására belső és külső adattárolókról. Emellett lehetővé teszi az internetes rádiók és streaming szolgáltatások, mint például filmek és sorozatok, tartalmának lejátszását is. De vajon milyen további funkciókkal rendelkezhet egy ilyen eszköz, és képes lehet-e helyettesíteni a hagyományos televíziós közvetítést?

Az egyik legfontosabb képessége egy médialejátszónak az internetes kapcsolat lehetősége, legyen az WiFi vagy LAN. Ez lehetővé teszi az online tartalmak egyszerű elérését és lejátszását, például a YouTube, Spotify vagy éppen a Netflix platformjáról. Ezáltal a médialejátszó valós idejű szórakozást és széles választékot kínál a felhasználóknak.

Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy melyik médialejátszó a legmegfelelőbb választás számodra, érdemes áttekintened néhány népszerű modellt, mint például az Apple TV, a Chromecast vagy a NVIDIA TV okosító boxok. Mindegyiknek sajátos tulajdonságai vannak, így érdemes alaposan megfontolni, hogy melyik illik leginkább az igényeidhez és preferenciáidhoz.

A Google Chromecast például inkább egy mini PC, mint egy hagyományos médialejátszó, és támogatja a legnépszerűbb operációs rendszereket, így rendkívül rugalmas és könnyen kezelhető. Az Apple TV viszont az elegáns tvOS rendszerrel és az App Store áruházzal együtt hozza el a legújabb szórakoztató lehetőségeket, ideális választás az Apple ökoszisztémában otthonosan mozgó felhasználók számára.

Ha pedig az Android rendszerrel működő médialejátszókat vesszük górcső alá, ezek a készülékek lehetővé teszik a Google Play Áruházból származó alkalmazások és játékok használatát, valamint 4K felbontású tartalmak lejátszását is. Ezek a médialejátszók ideális választást jelenthetnek azoknak, akik egy régebbi, elavult vagy nem okos televíziót szeretnének okosítani, vagy egyszerűen csak egy sokoldalú, megfizethető eszközt keresnek a „tartalomfogyasztáshoz”.

Milyen TV okosítót vegyek?

BoltTermékRészletekÉrdekel?
Google Chromecast 4 Google TV - adapter nélkül

Google Chromecast 4 Google TV – adapter nélkül

 • 31 590 Ft
 • A legjobb TV box a Google ökoszisztémások számára
 • Leírás
Irány a bolt
Apple TV 4K 2022 64 GB

Apple TV 4K 2022 64 GB

 • 76 890 Ft
 • A legjobb TV okosító az Apple készülék-tulajdonosok számára
 • Leírás
Irány a bolt
XIAOMI MI TV stick Bluetooth TV okosító

XIAOMI MI TV stick Bluetooth TV okosító

 • 20.990 Ft
 • Összességében a legjobb TV okosító eszköz
 • Leírás
Irány a bolt
NVIDIA Shield TV (2019)

NVIDIA Shield TV (2019)

 • 65 290 Ft
 • A legjobb Android okosító eszköz
 • Leírás
Irány a bolt
DQ08 Android TV Box 4/64 GB 8K Ultra HD

DQ08 Android TV Box 4/64 GB 8K Ultra HD

 • 19 983 Ft
 • A legjobb ár-értékű Android TV Box eszköz
 • Leírás
Irány a bolt
TESLA Mediabox XA400 ANDROID TV - UHD Médialejátszó

TESLA Mediabox XA400 ANDROID TV – UHD Médialejátszó

Irány a bolt
MX9 4k TV box

MX9 4k TV box

Irány a bolt
Amazon Fire TV Stick 4K Max 2023 2nd Gen

Amazon Fire TV Stick 4K Max 2023 2nd Gen

 • 21 260 Ft
 • A legjobb Fire TV stick
 • Leírás
Irány a bolt

A legjobb TV okosító készülékek, amelyeket megvásárolhatsz online

1. Google Chromecast 4 Google TV – adapter nélkül

A Chromecast a Google TV 4K-val sokkal teljesebbé teszi a vállalat hagyományos streaming eszközét. Kiváló élő TV integrációval is rendelkezik, egy egész szekcióval az ingyenes TV és a kiválasztott fizetős élő TV streaming szolgáltatások számára. Emellett 4K UHD streaminget is tud a kiváló képminőséget biztosító HDR-el és Dolby Vision hangzás támogatással, valamint a magával ragadó hangzást biztosító Dolby Atmos funkcióval. A Google TV pedig olyan kezelőfelületet és operációs rendszert jelent, amely támogatja a több mint 6500 Android TV-alkalmazást.

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 4K Ultra HD
Operációs rendszer: Android OS
Interfész: HDMI 2.0
Kapcsolódás: Bluetooth, Wi-Fi
Támogatott audio formátumok: Dolby Atmos
Távirányító: Van

NEKED VALÓ MERT:

 • Ingyenes és élő TV integrációk is vannak
 • Számtalan streaming szolgáltatás van

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • A teljesítménye egy kicsit kívánnivalót hagy maga után

Google Chromecast 4 Google TV – adapter nélkül

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

2. Apple TV 4K 2022 64 GB

Az Apple felturbózta az Apple TV 4K-t az új A15 Bionic system-on-chip-el, amely az egyik leggyorsabb betöltési időt biztosítja, amit eddig bármelyik streaming eszközön tapasztalhattál. A Netflix, a YouTube, a Disney Plus és a Spotify betöltésében például megelőzi a konkurencia TV okosító készülékeit.

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 4K Ultra HD
Operációs rendszer: tvOS
Interfész: HDMI 2.1
Kapcsolódás: Bluetooth, Wi-Fi
Tárhely kapacitás: 64 GB
Távirányító: Van

NEKED VALÓ MERT:

 • Gyorsabb betöltési időt biztosít az alkalmazásoknak
 • Megfizethetőbb ára van az előzőhöz képest (plusz több tárhely)
 • Kiváló Apple ökoszisztéma-integráció lehet, ha kedveled a cég egyéb termékeit
 • Több ezer Applikáció elérhető

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • Megfizethetőbb, de még így is kicsit borsós a TV okosíró ára

Apple TV 4K 2022 64 GB

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

3. XIAOMI MI TV stick Bluetooth TV okosító


Ismerd meg a Mi TV Sticket, a könnyű és kompakt okos TV kiegészítőt, ami megváltoztatja a tévézés módját! A kevesebb mint 30 grammos súlyával könnyebb, mint egy koktélparadicsom, és olyan kompakt, hogy könnyedén elfér a zsebedben. Felejtsd el a kábeleket és bonyolult telepítéseket! Egyszerűen csatlakoztasd a Mi TV Sticket bármilyen HDMI-porttal rendelkező TV-hez, monitorhoz vagy projektorhoz, és alakítsd át őket okos TV-vé! A Mi TV Stick Android TV 9.0 operációs rendszerrel működik, amely számos lehetőséget kínál számodra. Élvezd a hangalapú keresés kényelmét, és használd a ChromeCast funkciót, hogy könnyedén elérj mindenféle tartalmat. Nézd meg kedvenc tévéműsoraidat, játssz a legújabb játékokkal, kövesd a legfrissebb híreket, vagy hallgass internetes rádióadásokat – mindez egyetlen készülékkel! A Mi TV Stick intelligens vezérlése személyre szabott videóajánlásokat kínál a YouTube-on, és lehetőséget biztosít a Google Play Áruház széles körű alkalmazásainak elérésére. Hajtsd végre a televíziós kikapcsolásról szóló rendeléseket vagy irányítsd a világos felhasználói felületen keresztül a Mi TV Sticket. Vedd meg a Mi TV Sticket és változtasd meg otthoni szórakozásodat egy könnyű és kényelmes megoldással, ami egy mozdulatba kerül!

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 1920 x 1080 px
Operációs rendszer: Android TV 9.0
Interfész: HDMI, Micro USB – 1 db
Kapcsolódás: Bluetooth, Wi-Fi
Tárhely kapacitás: 8 GB
Távirányító: Van
Smart tv funkciók: Amazon Prime, Google Chromecast, Google Play, Netflix

NEKED VALÓ MERT:

 • Viszonylag megfizethető
 • Beépített Smart tv funkciókkal kapod
 • Könnyű és kompakt, nem foglal sok helyet

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • A tárhely kapacitása alacsony

XIAOMI MI TV stick Bluetooth TV okosító

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

4. Amazon Fire TV Stick 4K Max 2023 2nd Gen

A Fire TV Stick 4K Max (2. generációs) okosító az egyik legjobb a piacon és az Amazon javított a teljesítményen és a sebességen, különösen bizonyos alkalmazások betöltési idejében. Emellett támogatja a háromsávos Wi-Fi 6E-t, ami nagyszerű … ha fejlett routerrel rendelkezel. Minden szükséges alkalmazás megtalálható rajta, a képminőség pedig elsőrangú. Csak az ára lehetnek kicsivel alacsonyabb és a felület kevésbé kirívó és folyamatos Amazon-tartalom reklám mentes. Mégis, aki Amazon Fire TV okosító eszközt szeretne, annak érdemes ezt a modellt választania. Lehet, hogy egy kicsit többe kerül, de megéri.

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 4K
Interfész: HDMI
Kapcsolódás: Wi-Fi
Tárhely kapacitás: 2 GB
Távirányító: Van
Appok: Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Apple TV+, Disney+, Vimeo stb.

NEKED VALÓ MERT:

 • Gyors a navigáció és a tartalomindítás
 • Szinte az összes alkalmazást támogatja
 • Van Wi-Fi 6E támogatás

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • Az Amazon tartalmakat túlzottan promótálja

Amazon Fire TV Stick 4K Max 2023 2nd Gen

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

5. NVIDIA Shield TV (2019)

Az Nvidia Shield TV a Power User Android TV egy eszköze. Nem csak kinézetre nem hasonlít semmilyen más okosító eszközre, de az egyik legjobb streaming eszköz is. Képes gyorsan betölteni az UHD 4K tartalmakat és a több ezer alkalmazásnak köszönhetően gyakorlatilag mindent megkapsz, amit csak nézni szeretnél. Ráadásul olyan csekély méretű, hogy diszkréten elfér a TV körül.

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 4K Ultra HD
Operációs rendszer: Android OS
Interfész: Ethernet LAN, HDMI 2.0, MicroSD slot
Kapcsolódás: Bluetooth, Wi-Fi
Tárhely kapacitás: 8 GB
Távirányító: Van
Appok: Amazon Prime Video, Google Play Store, Google Play Zene, Netflix, Plex, Vudu, YouTube stb.

NEKED VALÓ MERT:

 • Gyorsan megjeleníti az UHD tartalmakat
 • Rengeteg nagyszerű alkalmazás van

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • Viszonylag drága

NVIDIA Shield TV (2019)

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

6. DQ08 Android TV Box 4/64 GB 8K Ultra HD

Az Android 13 rendszernek köszönhetően széles körű hozzáférést biztosít a legfrissebb Android funkciókhoz és fejlesztésekhez. A DQ08 Android TV Box-ot egy erőteljes RK3528 Quad Core ARM Cortex A53 processzor hajtja, amely zökkenőmentes és gyors adatfeldolgozást biztosít. Ez alapvető fontosságú a nagyfelbontású filmek és videók zavartalan lejátszásához, valamint a játékok és alkalmazások futtatásához. A TV Box egyik fő jellemzője az 8K felbontás támogatása, így részletgazdag és élethű képet élvezhetsz a TV-dön. Kedvenc filmjeid és sorozataid soha nem láttak még ilyen valósághűnek! A DQ08 Android TV Box mindennel fel van szerelve, amire szükséged lehet a kifinomult otthoni szórakozáshoz. Kényeztesd magad a lenyűgöző 8K felbontású tartalmakkal, élvezd a gyors és hatékony adatfeldolgozást, és fedezd fel a legfrissebb Android funkciókat egyetlen készüléken keresztül!

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 8K Ultra HD
Operációs rendszer: Android 13
Interfész: 1x HDMI 2.0, 1x Ethernet LAN, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1x DC, 1x AV, 1x micro SD bemenet
Kapcsolódás: Bluetooth 4.0, Wi-Fi
Tárhely kapacitás: 64 GB
Távirányító: Van

NEKED VALÓ MERT:

 • Megfelelő tárhely kapacitással rendelkezik
 • Magas, 8K Ultra HD felbontás
 • Megfizethető áron kapható

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • Nem bízol a viszonylag ismeretlen márkában

DQ08 Android TV Box 4/64 GB 8K Ultra HD

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

7. TESLA Mediabox XA400 ANDROID TV – UHD Médialejátszó


A TESLA MediaBox XA400 egy kiváló választás minden otthon számára, legyen szó nagy családról vagy egyedülállóról. Ez a multifunkcionális eszköz lehetővé teszi számodra, hogy kihasználd az online videócsatornák széles választékát, mint például a Netflix, HBO MAX, Disney +, Prime Video (Amazon), valamint különféle IPTV-szolgáltatásokat, mint a Skylink Live TV, Telly, O2 TV, T-Mobile TV GO. A TESLA MediaBox XA400 továbbá lehetővé teszi számodra, hogy kedvenc zenéidet hallgasd a YouTube, Spotify vagy Deezer segítségével, miközben élvezheted a legújabb slágereket vagy éppen felfedezheted új előadókat. Emellett a TESLA MediaBox XA400 különleges applikációkat is kínál, mint az idegen nyelvek oktatását támogató, fitnesz vagy akár karaoke alkalmazások, amelyek segítenek abban, hogy aktívan és szórakoztatóan töltsd az idődet otthonod kényelméből. Legyen szó tanulásról, szórakozásról vagy egyszerűen csak kikapcsolódásról, a TESLA MediaBox XA400 minden igényedre választ ad.

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 4K Ultra HD
Operációs rendszer: Android
Interfész: 1x HDMI 2.1, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x optikai digitális audio kimenet, 1x RJ-45, 1x AV, 1x IR
Kapcsolódás: Ethernet, Bluetooth 4.2, DualBand Wi-Fi
Tárhely kapacitás: 8 GB
Távirányító: Van

NEKED VALÓ MERT:

 • Van HDR támogatás
 • Elérhetők az alkalmazások széles választéka a Google Playről
 • Van Chromecast beépített funkciója, amely lehetővé teszi a MediaBox vezérlését mobiltelefonról vagy táblagépről 

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • Kicsit bonyolult a vezérlés, hozzá kell szokni

TESLA Mediabox XA400 ANDROID TV – UHD Médialejátszó

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

8. MX9 4k TV box

Az MX9 4K TV Box a legolcsóbb okosító eszköz, amely még mindig kiváló minőséget kínál az elfogadható árkategóriában a piacon. Ez a kompakt eszköz lehetővé teszi számodra, hogy élvezd a tűéles UltraHD 4K képátvitelt, így minden részletet kristálytisztán láthatsz. Az MX9 TV Box hálózati funkciói között szerepelnek olyan népszerű alkalmazások, mint a Skype, Picasa, YouTube, Flicker és Facebook, valamint egy sor más online filmnézési lehetőség. Bárhol is vagy, egyszerűen kapcsolódj az internethez és élvezd a kedvenc tartalmaidat. Nézz YouTube videókat, böngészd a Facebookot vagy akár indíts videóhívást a Skype segítségével közvetlenül a TV-den keresztül! Az MX9 4K TV Box segítségével egyre több lehetőséged van az otthoni szórakozásra és mindezt a legkedvezőbb áron.

SPECIFIKÁCIÓK:

Támogatott felbontás: 4K Ultra HD
Operációs rendszer: Android
Interfész: 4 x USB, 1 x HDMI és 1x Ethernet csatlakozók, valamint SD kártya porttal is rendelkezik.
Távirányító: Van

NEKED VALÓ MERT:

 • Van Magyar nyelvű menü
 • Egér és billentyűzet is csatlakoztatható hozzá

NEM NEKED VALÓ MERT:

 • olcsó kategória, némi hiányossággal

MX9 4k TV box

Ha az oldalunkon található linkeken keresztül vásárolsz, partneri jutalékot kaphatunk. A vásárlás link egy második fél weboldalára visz át, ahol alaposan járj utána a vásárlás és a kiszállítás feltételeinek.

Hogyan válaszd ki a számomra megfelelő TV okosító készüléket?

 • Mielőtt választanál egy TV-okosítót, fontos, hogy tisztában legyél a televízióddal kapcsolatos technikai specifikációkkal és csatlakozási lehetőségekkel. Például: van-e USB-port vagy HDMI csatlakozó, ahova csatlakoztathatod a TV okosítót?
 • Gondold át, hogy milyen szolgáltatásokra van szükséged a TV-okosítótól. Szeretnéd-e használni a Netflixet, YouTube-ot, vagy más streaming szolgáltatásokra vágysz?
 • Győződj meg arról, hogy a kiválasztott TV-okosító támogatja-e azokat az alkalmazásokat, amelyeket rendszeresen használsz vagy használni szeretnél.
 • Vizsgáld meg a felbontást és a képfrissítési arányt! Ha élvezni szeretnéd a tartalmakat a lehető legjobb minőségben, érdemes olyan TV-okosítót választani, amely támogatja a magas felbontást (amennyiben a TV-d is) és a magas képfrissítési arányt.
 • Olvasd el az online véleményeket és értékeléseket! Ne felejtsd el elolvasni más felhasználók véleményeit vagy az online értékeléseket az általad választott TV-okosító készülékről. Ez segíthet abban, hogy jobban megismerd a termék előnyeit és hátrányait.
 • Fontold meg az ár-érték arányt! Állítsd össze a költségvetésedet és válaszd ki azt a TV-okosító készüléket, amely a legjobban illeszkedik az igényeidhez és az árkategóriádhoz.

Hogyan okosítsd egyszerűen a TV-d egy okosító készülék segítségével?

Az esetek nagy többségében a TV okosító eszköz az USB-porton keresztül csatlakozik a televízióhoz és egy külön távirányítóval is rendelkezik.

Ha a TV okosító eszköz csatlakoztatva van a TV USB-portjához és a távirányitóval bekapcsoljuk, a streaming-alkalmazások megjelennek a képernyőn. Lehetőség szerint további alkalmazások letöltése is lehetséges, amennyiben a kívánt alkalmazás még nincs telepítve.

Segítünk a vásárlásban