Ausztrália legszebb tengerpartjai


Tartalomjegyzék

Add a header to begin generating the table of contents

Refundo.hu Reklám

Az ország hatalmas partszakaszán szétszórt, több mint 10.000 stranddal az ország minden bizonnyal a csodás tengerpartjairól híres és minden part felfedezése egy életre szóló élményt jelent mindenki számára.

Míg Ausztrália mesés tengerpartjainak mindegyike egyedülálló, függetlenül attól, hogy mindenhol látható naplemente lehetőség van teve túrákra, bálnafigyelésre vagy búvárkodásra – egyesíti őket a káprázatosan fehér homok és a meleg víz.

Az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpont Ausztráliában a helyiek és a külföldiek számára egyaránt, a Byron-öböl, amely híres fantasztikus szörffoltjairól, alternatív életmódjáról és gyönyörű tengerpartjairól – a fő part pedig a korona gyémántja.

Itt békésen a part mentén találkozhat a helyi emberekkel, akik épp a fitnesz rutinjaikat végzik, melegvizekben úsznak, vagy az arany homokon sütögetnek. Ez egy élénk hely, ahol mindig sok dolog történik. A tágas, a Cape Range Nemzeti Parkban elhelyezkedő Turquoise Bay fényes, fehér homokos tengerpartjai szemetgyönyörködtetőek. Ez lehet a tökéletes hely a pihenéshez és a napozáshoz.

A csillogó türkizkék vizekkel szinte lehetetlen betelni. Az Indiai-óceán meleg vizeiben úszás egy szép módja annak, hogy eltöltse a napot, és aligha látni tömeget, hiszen egy félreeső helyen található. Ha a szörfözés az, amire vágyik, ne keresgéljen tovább: a Bell’s Beach az a hely, ahová mennie kell.

A Great Ocean Roadon fekszik, amely Ausztrália délkeleti partja mentén húzódik, és ez a gyönyörű tengerpart híres a szörfözéséről. Hatalmas hullámok dobognak a partvonalon, és minden évben a híres Rip Curl Pro szörfözési versenynek ad otthont, ahol a győztes nyeri el a rangos „Bell” trófeát. Mint ilyen, a Bell’s Beach Ausztrália egyik fő helyszíne, amelyet a szörfösök irányítanak. A vad vizekre néző sziklák lenyűgöző környezetet biztosítanak.

Segítünk a vásárlásban