szódabikarbóna

A szódabikarbóna rengeteg felhasználási módja


A szódabikarbóna egy igazán hatékony szer, és számos módon használható házon belül és kívül is. Legyen szó akár a konyháról, akár a kertünkről, a szódabikarbóna valódi segítség lehet. Persze ugyanerre a munkára lehet kapni kereskedelmi termékeket is, ám a szódabikarbóna ugyanolyan hatékonyan végzi a dolgát, mint ezek, ha nem hatékonyabban.

A szódabikarbóna olcsó és biztonságosan használható a takarításban

A szódabikarbóna kiválóan alkalmazható takarításra. És a takarításon belül számos módja van a felhasználásának. Például megtisztíthatjuk vele a gyümölcsöket és zöldségeket, ha vízbe keverjük. Fertőtlenítő hatásának köszönhetően jól beválik, ha a szemetes kannákat szeretnénk kitakarítani.

Ha a pelenkák mosásáról van szó, akkor is jól jöhet egy kis szódabikarbóna, hiszen a foltkiszedésben is jó, és ahogy már említettük, a fertőtlenítésben is. És emiatt valójában egyéb ruhaneműk tisztítására is alkalmas. Az olajjal és zsírral foltozott ruhákat jobban ki lehet tisztítani, ha a mosóvízhez szódabikarbónát is adunk. De takaríthatjuk vele a hűtőt és fagyasztót, ételtároló edényeket, termoszokat, üveg vagy fém bögréket, kávéfőzőket, cumisüvegeket, serpenyőket, ecseteket és fésűket is.

Persze a szódabikarbóna szó szerinti takarításra is alkalmas. A zsíros garázspadló könnyedén feltakarítható egy kis szódabikarbónával, de a fürdőszobában is bármi megtisztítható némi száraz szódabikarbónával és nedves szivaccsal.

Szageltávolító

A szódabikarbóna nagyon jó a kellemetlen szagok megszűntetésében. Így erre a célra használható a hamutartóknál, hűtőszekrényeknél és fagyasztóknál. De akár a macskaalom szaga is eltűntethető általa. Ha valami miatt esetleg a kezünk lenne büdös, akkor is használhatjuk a szódabikarbónát. Csupán át kell dörzsölnünk vele a kezünket. De használható a bűzölgő lábbelikbe is.

Gyógyászati felhasználás

Az előbbieket figyelembe véve már nem olyan meglepő, hogy a szódabikarbóna a gyógyászat területén is alkalmazható. Például nagyon hatékony a rovarcsípésekkel, kiütésekkel és a mérges szömörce csípésével szemben.

Egyszerűen csak fel kell vinni a szódabikarbónát az érintett területre, és az megnyugtatja a bőrt. De a szájhigiénia is fenntartható a használatával. Szájvízként tökéletes egy kis szódabikarbónás víz, de akár fogkrémként is megállja a helyét. Ugyanakkor víz segítségével olyan paszta is készíthető belőle, amely megnyugvást nyújt a napégés után.

Persze a szódabikarbóna felhasználása itt még nem ér véget. Hiszen egy valóban sokoldalú anyagról beszélünk, de már a felsoroltak után is láthatjuk, hogy valóban megéri mindig tartani belőle az otthonunkban.

Segítünk a vásárlásban