A Horvátországi ingatlan vásárlásról…


Tartalomjegyzék

Add a header to begin generating the table of contents

A Közép- és Dél-Dalmácia szárazföldjén fellelhető, és az UNESCO által védett Trogir város Splitben található, itt van még Dubrovnik óvárosa is, amelyek mindegyike érdekes történelemmel rendelkeznek és egyedülálló mégis varázslatos élményt kínálnak mindenkinek.

A Trogir, Split és Dubrovnik óvárosában lévő ingatlanok nagyon kívánatosak, és az árak drámai módon emelkedtek az elmúlt 10 évben. Annak ellenére, hogy Splitben az ingatlanárak magasak, a hozamok kompenzálják azt, és a közép- és hosszútávú Splitben levő ingatlanok az óvárosban vagy a tenger közelében stabil tőkenövekedést érnek el.

Közép- és Észak-Dalmáciában két terület van, amelyek véleményünk szerint érdekeltebb lehet az emberek számára, akik Horvátországban eladó ingatlanokat keresnek. Ezek az Omiš és a Makarska Riviéra, valamint a Trogir és Primošten közötti terület. Mind az Omiš, mind a Makarska Riviéra Dalmácia legszebb része hegyvidéki háttérrel, kavicsos tengeraparttal, öblökkel, kristálytiszta kék tengerrel és sok napfénnyel. Ezenkívül még sok tennivaló és látnivaló is van.

A szabadtér kedvelői számára különféle sportok, hegymászás, szörfözés, rafting, kerékpározás és gyaloglás állnak rendelkezésre. A hozzáférés ezen a téren javul az új autópálya kiépítésével, valamint a part menti út és az autópálya közötti útvonal tervezésével, amely a spliti repülőtértől való vezetési időt csökkenti a legfontosabb nyári csúcsidőszakban. Eltekintve attól, hogy teljesen lenyűgöző a természeti környezet, a terület földrajzának köszönhetően egyszerűen véges földkészlet áll rendelkezésre, azaz az ellátás mindig megmarad korlátozottnak, és ennek eredményeként közép- és hosszútávon erőteljes áremelkedés várható.

Horvátországi ingatlan tehát ezeken a felsorolt részeken található leginkább, de Horvátország más régióiban is érdemes lehet szétnézni.