A harisnyák meghosszabbított élettartama


Tartalomjegyzék

Add a header to begin generating the table of contents

Lassan beköszönt a tavasz és előkerülnek a harisnyák a szekrényekből. Minden harisnyát viselő vagy kedvelő személy tudja, hogy nagyon finoman kell bánni ezekkel az érzékeny holmikkal, hiszen másodpercek alatt szemünk láttára válhatnak használhatatlanná. De hogyan is érdemes tárolni és viselni őket, hogy ne csupán egyszer használatos ruhadarabok legyenek? És vajon fel tudjuk-e őket használni azután is, hogy kiszakadnak? Nézzünk pár hasznos tanácsot.

Bánjunk velük kíméletesen

Először is alapvető követelmény a harisnyákkal kapcsolatban, hogy megfelelő módon tároljuk őket. Általában bedobáljuk őket a fiókba a többi fehérnemű közé, majd amikor sietősen keresgélni kezdünk közöttük, egymásba gabalyodott káosszal kell szembenéznünk. Legegyszerűbb módja a hatékony tárolásnak, ha válfára lazán felkötjük őket, színek vagy minták szerint csoportosítva. Ugyanezt megtehetjük egy fiókban is, külön-külön felgöngyölítve őket. Így rendszerezve, anyagukat megkímélve tárolhatjuk őket.

Mosni kézzel ajánlott őket, langyos vagy enyhén meleg vízben, kifordítva. Mosás után puha törölköző segítségével szárítsuk meg. Mivel a harisnya egy előkelő, finom és érzékeny kiegészítője a női viseletnek, ezért ugyanilyen bánásmódot is igényel. Viselni sem akárhogy és akárhol lehet őket, ugyanis a mintás és színes harisnyák bizonyos kombinációkban feltűnőek, figyelemfelkeltőek vagy akár kihívóak tudnak lenni. Egy egyszínű ruhakombinációt fel tud dobni egy színes harisnya, a mintáshoz pedig nem kell túlöltözni. A legkreatívabb kombinációkat lehet összehozni csupán a harisnyák váltogatásával. Teljesen másképp hat egy fekete szett fekete harisnyával, mint mondjuk egy pirossal. Minden attól függ, hogy mi a cél: visszafogottság, elegancia, vagy bohókás, vidám kinézet, netán csábítás.

Hasznosítsunk újra!

Bár fájdalmas megválni kedvenc darabjainktól, ha véletlenül kiszakadnak, azonban ez még nem jelenti azt, hogy ki kell dobnunk őket. Számos módja van annak, hogy mit kezdhetünk egy lyukas harisnyával. Nagyon jó takarítóeszköz például, tökéletes portörlésre vagy zsíros edények súrolására. Helyettesítheti a körömlakklemosáshoz használt vattát, ki lehet tömni vele párnákat, játékokat és fényesre lehet törölni vele a cipőket. Rugalmas anyaga miatt jó a virágok kötözésére vagy a kukazacskó rögzítésére. Bárhogy is legyen, a harisnya a bizonyíték arra, hogy ha eredeti funkciójára már nem is alkalmas, akkor sem kell mindennek egyből a kukában landolnia.