A birsalma jótékony hatásai az emberi szervezetre


Tartalomjegyzék

Add a header to begin generating the table of contents

Refundo.hu Reklám

Az ősz beköszöntével mind kevesebb gyümölcs és zöldség lesz elérhető számunkra. Viszont sokak nagy örömére vannak olyan gyümölcsök, amelyek ilyenkor élik a fénykorukat és ilyenkor a legfinomabbak. Többek között ide sorolható a birsalma is.

Bizonyára ismerős a mondást mi szerint napi egy alma elegendő az egészségünk megőrzéséhez. Ez alól a birsalma sem kivétel. Ugyanis az ősz egyik legillatosabb gyümölcse, amely nagy erőkkel veszi fel a harcot a megfázással, hólyaghuruttal, colitis és a depresszióval.

Továbbá az mellett, hogy nagyon finom és nagyon sokfajta különleges édességet lehet belőle készíteni az egészségünkre is nagymértékben hatással lehet. Mivel többek között erősíti az immunrendszert és jó hatással van a vérszegénységre.

Tulajdonképpen ez annak köszönhető, hogy számos vitamin megtalálható benne, illetve pektint és taktint is tartalmazz. Továbbá gazdag A, B1, B2, B6, C, E, P-vitaminokban és ásványi anyagokban pl. vas, kálium, kalcium, foszfor, magnézium. Ezen felül megtalálható még benne almavas és csersav is.

Fontos még elmondani, hogy összes gyümölcs közül a birsalmának a legmagasabb a pektin tartalma. Ezen felül ki kell még említeni, hogy étvágygerjesztő hatással is rendelkezik. Amennyiben elfogyasztunk naponta fél birsalmát mézzel együtt, akkor az elegendő lehet lábadozási időszakban, hogy visszanyerjük az étvágyunkat.

Továbbá a birsalma felül felveszi a harcot a különféle betegségekkel, azon belül is a hepatobiliáris betegségekkel. Továbbá ezek közé tartozik az akut hepatitisz, a krónikus hepatitisz, biliáriscirózis, illetve a rosszindulatú folyamatok a májjal kapcsolatban. Továbbá érdemes még megemlíteni, hogy csillapítja a vastagbélgyulladás tüneteit, melyben a birs magjai lesznek a segítségünkre.

Segítünk a vásárlásban